A talp fájdalom járás közben

Lezárt, kérdést jelenleg nem fogad.

Szakértő: Fekete Szilvia gyógytornász-fizioterapeuta, egészségügyi szaktanár, a Gyógytornapraxis.hu mozgásterápiás magánrendelő szakmai vezetője
___________________

Moderátorok: FSZILVIA, Szakértők

Fórum szabályok
Lezárt, kérdést jelenleg nem fogad.

Szekcióvezető: Fekete Szilvia gyógytornász-fizioterapeuta, egészségügyi szaktanár, a Gyógytornapraxis.hu mozgásterápiás magánrendelő szakmai vezetője
Lezárt
Dániel
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2014.10.19. 18:00

A talp fájdalom járás közben

Hozzászólás Szerző: Dániel » 2014.10.20. 19:29

Tisztelt Szilvia.

A feleségemnek a bal talpa majdnem mindig fáj ha egy kicsit is magasabb sarkú cipőben jár.( Lapostalpuban nem jelentkezik). Mikor megmaszíroztam neki, észerettem hogy egy hosszanti irányú inszalag akkor is feszűlt állapotban van mikor nincsenek megemelve a lábújjak. A jobb talpán nem érzem csak mélyebben. Lehet hogy ez a szalag fáj neki? Illetve mivel lehetne kezelni? Előre is köszönöm a válaszát.

Avatar
FSZILVIA
Hozzászólások: 452
Csatlakozott: 2008.02.06. 10:13

Re: A talp fájdalom járás közben

Hozzászólás Szerző: FSZILVIA » 2014.10.21. 08:48

Lehet, hogy az az ín gyulladt be, és az fáj neki, de ez csak következmény. A két talp közti különbség egyenetlen boltozati és egésztest-terhelésre utal, vizsgálatot igényel az eredményes terápia megválasztása. Szó lehet lúdtalpról, bedőlt bokáról, végtaghosszkülönbségről, térd-, csípő-, medenceaszimmetriáról.
A talpizmok lazításával, masszírozásával nem fog ártani neki, kényelmes cipőt viseljen - talpbetéttel kiegészítve.
Váliné Fekete Szilvia
www.gyogytornapraxis.hu

Lezárt

Az oldalt a GYÓGYTORNAPRAXIS.hu mozgásterápiás magánrendelő csapata gondozza. Amennyiben informatívnak találja praxisunk által fenntartott tanácsadó fórumunkat, hasznosnak válaszainkat, instrukcióinkat, gyakorlatainkat, kérjük nyilvánítsa ki tetszését facebook oldalunk javára! Köszönjük!