mátraderecskei mofetta

Lezárt, kérdést jelenleg nem fogad.

Szakértő: Fekete Szilvia gyógytornász-fizioterapeuta, egészségügyi szaktanár, a Gyógytornapraxis.hu mozgásterápiás magánrendelő szakmai vezetője
___________________

Moderátorok: FSZILVIA, Szakértők

Fórum szabályok
Lezárt, kérdést jelenleg nem fogad.

Szakértő: Fekete Szilvia gyógytornász-fizioterapeuta, egészségügyi szaktanár, a Gyógytornapraxis.hu mozgásterápiás magánrendelő szakmai vezetője.
Lezárt
GYIK
Hozzászólások: 167
Csatlakozott: 2010.05.15. 10:29

mátraderecskei mofetta

Hozzászólás Szerző: GYIK » 2010.11.19. 12:26

Milyen betegségek kezelésében eredményes a szénsavas kádfürdő és a széndioxid szárazfürdő?

Avatar
FSZILVIA
Hozzászólások: 452
Csatlakozott: 2008.02.06. 10:13

Re: mátraderecskei mofetta

Hozzászólás Szerző: FSZILVIA » 2010.11.19. 12:35

A mofetta kezelés javasolt és eredményes a cukorbetegséghez társuló érbetegségek (angiopathia diabetica), műtétre nem alkalmas, érszűkülettel járó artériás betegségek (Raynaud szindróma), nehezen gyógyuló lábszárfekélyek, szimpatikus vegetatív idegrendszeri túlsúly esetén.

A magas széndioxid koncentráció erős értágító hatású, ezért ellenjavallt alacsony vérnyomással, eszméletvesztéssel járó kórképek esetén. További kontraindikációt jelent a szívinfarktus, agyi trombózis, tüdőembólia, terhesség, agyvérzés korai stádiumban.

A szénsavas (széndioxiddal sűrített) kádfürdőben sok buborék borítja be a beteg testét, melyen keresztül a CO2 felszívódik a bőrbe, tágítja az arteriolákat, megnyitja az artériás-vénás rendszert összekötő anasztomozisokat. Hatására erőteljesebbá válik a szívösszehúzódás, csökken a vérnyomás, nyugtatja a vegetatív idegrendszert, mélyíti a légzést, az arcbőr kipirul, álmosság fáradtság lép fel a kezelést követően.

Váliné Fekete Szilvia
gyógytornász-fizioterapeuta
(www.gyogytornapraxis.hu)

Kapcsolódó anyagok:
Vénás torna, visszértorna (www.gyogytornaforum.hu/viewtopic.php?f=33&t=824)
TOS, a mellkaskimeneti szindróma (http://orvosilexikon.hu/module-News-dis ... d-407.html)
Váliné Fekete Szilvia
www.gyogytornapraxis.hu

Lezárt

Az oldalt a GYÓGYTORNAPRAXIS.hu mozgásterápiás magánrendelő csapata gondozza. Amennyiben informatívnak találja praxisunk által fenntartott tanácsadó fórumunkat, hasznosnak válaszainkat, instrukcióinkat, gyakorlatainkat, kérjük nyilvánítsa ki tetszését facebook oldalunk javára! Köszönjük!