Vállsérülés

Lezárt, kérdést jelenleg nem fogad.

Szakértő: Fekete Szilvia gyógytornász-fizioterapeuta, egészségügyi szaktanár, a Gyógytornapraxis.hu mozgásterápiás magánrendelő szakmai vezetője
___________________

Moderátorok: FSZILVIA, Szakértők

Fórum szabályok
Lezárt, kérdést jelenleg nem fogad.

Szekcióvezető: Fekete Szilvia gyógytornász-fizioterapeuta, egészségügyi szaktanár, a Gyógytornapraxis.hu mozgásterápiás magánrendelő szakmai vezetője
Lezárt
Vica
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2015.11.17. 12:10

Vállsérülés

Hozzászólás Szerző: Vica »

Üdvözletem..
idén julius 2.-án itthoni esés után a balesetire kerültem. csavarral rögzitették a humerus proximális végének törését, és a rotátorköpeny szakadását helyreállitották.. a ficamot is helyrerakták mütét közben aug. 12.-től lelkesen járok gyógytornára, ingeráram-kezelésre, ultrahangra mert a deltaizom kismértékü sorvadását állapitották meg a kartartó levétele után..
Most ez a friss kontrolldiagnózis.. Activ elevatio, abductio 50-60 fok, hátranyulás sacrumig.. kirotatio 0 fok.. deltatónus jól tapintható..
heti három /lehetőség szerint/ gyógytorna van..mit tehetnék ezért a kirotatio 0 fok javitásáért..?? meglepett ez a 0 valamit nem csinálunk gyógytornán??..
válaszát köszönettel várom..

Avatar
FSZILVIA
Hozzászólások: 452
Csatlakozott: 2008.02.06. 10:13

Re: Vállsérülés

Hozzászólás Szerző: FSZILVIA »

Kedves Vica!

Az Ön összetett sérülése nagyon felelősségteljes ellátást, hosszas rehabilitációt, az Ön részéről is kitartó és szorgalmas együttműködést igényel. A leveléből kiderül, hogy a mozgásaiban még erősen elmarad, de az nem, hogy hibáztatható-e ezért valaki. Beszélje meg a gyógytornásszal, orvossal a kilátásait, aggodalmait, elvárásait, ha nem kap kielégítő választ, akkor tájékozódjon másik szakembernél. A bizalom fél gyógyulás.
Váliné Fekete Szilvia
www.gyogytornapraxis.hu

Lezárt