Weber "B" tipusú külbokatörés

Lezárt, kérdést jelenleg nem fogad.

Szakértő: Fekete Szilvia gyógytornász-fizioterapeuta, egészségügyi szaktanár, a Gyógytornapraxis.hu mozgásterápiás magánrendelő szakmai vezetője
___________________

Moderátorok: FSZILVIA, Szakértők

Fórum szabályok
Lezárt, kérdést jelenleg nem fogad.

Szekcióvezető: Fekete Szilvia gyógytornász-fizioterapeuta, egészségügyi szaktanár, a Gyógytornapraxis.hu mozgásterápiás magánrendelő szakmai vezetője
Lezárt
Péter
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2016.11.15. 13:29

Weber "B" tipusú külbokatörés

Hozzászólás Szerző: Péter »

Kedves Szilvia!

Weber "B" tipusú fibula törést szenvedtem,illetve a talus 3mm-el elmozdult 2016.09.18-án.
Megműtöttek 2016.09.20-án, mely során karmos lemezzel, csavarokkal (6 db) egyesítették a tört részt, az elmozdulást pedig állítócsavarral.

A műtétet követően sínben rögzítették a törött lábamat, majd varratszedést követően gipszben. A gipszet november harmadikán vették le, az állítócsavart November 14-én vették ki, az érdemi gyógytornát November 17-én tudtam elkezdeni.

A rehabilitáció előrehaladtával sokat javult a bokám mozgási tartománya, mára segédeszköz nélkül járok.
A karmos lemez és öt csavar még bent van.
Jelenleg kisebb pihenés után lemerevedik a bokám és fájdalmaim vannak mindkét oldalon. "Be kell járatni ami kb 2-3 percet vesz igénybe. A fájdalmaim nem szűnnek meg a bejáratás után sem.
Fél év telt el a törés óta, mennyi idő még amíg újra normálisan, fájdalom nélkül tudok járni, illetve a fent leírtak alapján milyen gyakorlatokat javasol.
Köszönettel.Péter

Avatar
FSZILVIA
Hozzászólások: 452
Csatlakozott: 2008.02.06. 10:13

Re: Weber "B" tipusú külbokatörés

Hozzászólás Szerző: FSZILVIA »

Lehetséges, hogy a rögzítő fémek eltávolítása után fog csak ugrásszerű változást - mozgásszabadság és fájdalom tekintetében - tapasztalni. Érdeklődjön mikor tervezik a műtétet! A négy hónap gyógytorna gyakorlatait türelmesen és kitartóan folytassa, ha eddig is használt, most is segíteni fog.
Váliné Fekete Szilvia
www.gyogytornapraxis.hu

Lezárt